Porsasrehut

Porsasrehut

Maittava prestarter totuttaa pikkuporsaat rehun syöntiin.  Ensimmäisessä rehussa tärkeää on hyvä sulavuus, korkea energia- ja valkuaispitoisuus ja porsasta miellyttävä olomuoto. Aminohappokoostumuksen pitää olla mahdollisimman sopiva pikkuporsaiden tarpeisiin. Porsaat, jotka ovat syöneet hyvin imetysaikana, kasvavat paremmin vieroituksen jälkeen. Prestarteria kannattaa tarjota monta kertaa päivässä, jotta rehu on aina raikasta. Prestarterin syöminen kehittää porsaan ruoansulatuskanavaa ja entsyymien tuotantoa ja valmistaa porsasta vieroitukseen.

Ensimmäinen viikko vierotuksen jälkeen on riskialttein. Iso muutos ruokinnassa muuttaa suoliston mikrobistoa ja lisää ripuliriskiä. Porsaat syövät vierotuksen jälkeen yleensä liian vähän, joten rehussa pitää olla runsaasti energiaa ja rehun raaka-aineiden on oltava hyvin sulavia.

Ruokintatyypin valinta on tilakohtainen asia. Täysrehujen lisäksi porsasrehuvalikoimaan kuuluu myös valikoima täydennysrehuja tiloille, jotka haluavat käyttää omia rehuja tai tilalle ostettuja rehukomponentteja myös porsaiden ruokinnassa. 

Täysrehut

Easiwean Prestarter

Pikkuporsaiden ensimmäinen täysrehu.

Pregrow Plus

Starter-rehu pikkuporsaille. 

Teho Atlet porsasrehu

Vieroitettujen porsaiden täysrehu.

Puolitiivisteet

Teho Atlet Täydennysrehu 1

Pikkuporsaiden puolitiiviste

Tiivisteet

Starter Koncentrat 7,5 %

Pikkuporsaiden täydennysrehu viljan ja soijan täydentämiseen. 

Kivennäisrehut

Teho Sika Mix

Kivennäis-vitamiinitäydennysrehu sioille